John Fenton

Alias John ”SIKA” Fenton

Jeg er født i 1959 og startede med at Jage i en alder af 12, under opsyn af min far, George. Jeg skød min første Sika i 1979, med en Parker Hale 22/250 riffel, denne lille kaliber var lovlig til nedlæggelse af hjorter i Irland. Brugen af så lille en kaliber, var god træning for mig som ung jæger og lærte mig de mange måder at jage Sikahjort på.

Disse oplevelser som ung jæger, var en fordel, da jeg i 1989 fik ideen om at starte en ny forretning, en forretning, som handlede om at tage folk med på jagt efter Sika i Wicklows bjerge. På det tidspunkt havde jeg sikret mig rettighederne til sikajagt på et 4.000 hektar, stort områder, med tilhørende skov og landbrug. En af mine første kunder, var faktisk fra Danmark, en Preben Nielsen, som skød 3 Sikahjorte og en bjergged, på 5 dages jagt. I de første år, var jeg den eneste guide og var begrænset til kun at have max. 2 jæger pr. uge og 8 jæger pr. år.

Nu, kan vi tage imod 6 jæger pr. uge, med brug af 3 guider, alle med min. 10 års jagterfaring på Sika. Jagten foregår på et ca. 25.000 hektar stort område. Et godt eksempel på sådan et område, er Luggala og Ballinacor estate, områder hvor den første sika til brug for jagt, blev indført i Irland. 7.000 hektar af det bedste åbne bjergområde, til sammenligning med højlandet i Skotland. Området er unikt for sin gode kvalitet af sikahjort. Sikaen er generelt kendt som en sky art, der opholder sig mest i skove, men i disse områder kan du se og jage i fuld dagslys og området har en population på ca. 2.000 sika.

Ballinacor estate, velkendt for dens tætte vegetation og meget høje kvalitet af sikahjort, den største sika skudt til dato, er en ni ender på 299 cic points. De resterende områder, er alle fra 1.000 til 4.000 hektar, alle med blandet terræn af bjerge, landbrug og store områder med granskov.

Over de sidste 29 års jagt med kunder, har John ”SIKA” Fenton en 100% rekord i 5 dages jagt på sika. ALDRIG er en kunde rejst hjem, uden at have skudt en sikahjort på en 5 dages jagt.

Download Irlands programmet her:

prisliste.pdf